06 823 722 06 jan@faassejd.nl

Over Faasse Juridische Dienstverlening

Jan Faasse

Faasse Juridische Dienstverlening is de plek waar je naartoe kunt voor juridisch advies bij arbeidsrecht, de privacywetgeving, OR-consultancy en Cybersecurity. Ik, Jan Faasse, help je graag verder. Ik sta werknemers bij in conflicten, help ZZP’ers bij het opstellen van algemene voorwaarden en contracten, geef advies en workshops aan ondernemingsraden en help ondernemers en (school)besturen bij het voldoen aan de AVG en het beschermen van de organisatie tegen cybercriminaliteit.

Juridisch advies

Ik ben van het aanhoudende type. Kom je naar Faasse Juridische Dienstverlening, dan krijg je te maken met een vastbijter die regels en wetten tot in de puntjes uitzoekt en eruit probeert te halen wat erin zit. Bijvoorbeeld om te zorgen dat jij krijgt waar je recht op hebt, of om te garanderen dat jouw beleid, contracten en algemene voorwaarden waterdicht zijn.

Ondernemingsraad

Faasse Juridische Dienstverlening was toen nog helemaal niet in beeld. Eerst trad ik nog toe tot de ondernemingsraad van mijn werkgever. Het principe dat je via die weg op kunt komen voor de belangen van je collega’s vind ik er zo mooi aan. Ik ben hierin het aanhoudende type. De vastbijter die regels en wetten tot in de puntjes uitzoekt en eruit probeert te halen wat erin zit. Om te zorgen dat werknemers krijgen waar ze recht op hebben, maar altijd in goede samenwerking met de werkgever.

Privacy advies

Als FG en PO heb ik via Faasse Juridische Dienstverlening al heel wat bedrijven en schoolbesturen mogen helpen bij het inrichten, controleren en updaten van hun beleid en processen rondom de verwerking van persoonsgegevens. Klopt alle documentatie? Zijn de cookie- en privacyverklaring op de website in orde? Zijn er nog ‘zwakke plekken’ in het proces? Ik pluis het uit en zorg dat alles goed geregeld wordt.

OR Consultancy

Voor ondernemingsraden sta ik altijd op afroep klaar voor advies. Ik krijg vaak de vraag om mee te kijken in een instemmings- of adviesverzoek. Hoe moeten we dit aanpakken? Waar moeten we op letten? Klopt alles juridisch, wat de werkgever voorstelt? Ook geef ik speciale trainingen en workshops aan OR’s, zoals ‘AVG in de OR-praktijk’. 

Cybersecurity

Van bedrijven en organisaties krijg ik regelmatig de vraag: ‘Lopen we het risico op datalekken en hacks?’ Het antwoord is ‘ja’, want iedereen loopt dat risico. Met trainingen en advies help ik die wel zoveel mogelijk te voorkomen. Daarbij werk ik samen met experts in IT en verzekeringen. Samen zorgen we met Cyberveiligheid Zeeland voor een volledige ondersteuning in cybersecurity.

Opgericht in 2018

Hoe dit alles begon? Bij een basiscursus in werknemers- en inkomenszaken. Die volgde ik voor een rol als vakbondsconsulent. Ik was direct geboeid door de materie en merkte hoe leuk ik het vond om mensen hierin te adviseren. Dit leidde tot een studie HBO Rechten aan de Juridische Hogeschool Avans-Fontys in Tilburg met als resultaat een Bachelor of Laws graad. Direct daarna, in 2018, startte ik Faasse Juridische Dienstverlening op en sindsdien werk ik iedere dag met veel passie en plezier in dit mooie vak.

Met Faasse Juridische Dienstverlening kan ik echt iets voor mensen betekenen. Kan ik zorgen dat een meningsverschil netjes opgelost wordt, dat iemand krijgt waar hij recht op heeft en dat ogenschijnlijk complexe juridische zaken eenvoudig en begrijpelijk worden. Ook voor particulieren of organisaties met een minder dikke portemonnee. Ik vind het belangrijk dat goede juridische dienstverlening voor iedereen bereikbaar is.